FAQ

Algemeen

Moet mijn hond perfect luisteren en trucjes kunnen om mooie foto's te bekomen?

Absoluut niet. Je hond wordt vastgelegd zoals hij/zij is. Een bepaalde mate van kalmte wordt in de fotostudio wel aangeraden, maar voor een outdoor sessie is dit helemaal niet van belang.

Hoe werkt het kiezen van de foto's?

Een paar dagen na de fotoshoot krijg je toegang tot een privé online galerij met de onbewerkte foto’s in lage resolutie. Hier uit kies jij zelf welke foto’s je het mooist vind. Door deze aan te klikken en onderaan de pagina te klikken op “Versturen” weet ik welke foto’s ik dien af te werken. De afgewerkte foto’s ontvang je dan binnen maximum 10 dagen na het maken van je selectie.

Het gaat niet goed met mijn hond. Hoe snel kunnen we afspreken voor een fotoshoot?

Voor terminaal zieke honden of honden met een snel afnemende gezondheid probeer ik altijd een mogelijkheid te vinden om zo snel mogelijk een sessie in te plannen. Gelieve mij hiervan op de hoogte te brengen op het moment van de boeking.

Kan ik als baasje of een ander persoon ook bij op de foto?

Dit is in het algemeen geen enkel probleem. Geef dit aan bij het invullen van het boekingsformulier en ik hou er rekening mee tijdens onze fotoshoot.

Wat als mijn hond verlegen of bang is?

Elke hond is anders en heeft een andere aanpak nodig tijdens de fotoshoot. Maak je geen zorgen. Ik pas mij aan aan het tempo dat je hond nodig heeft.

Wat als mijn hond net super actief is?

Net als bij een bangere hond is geduld heel belangrijk. Beweging vóór de sessie is heel belangrijk en zal een wereld van verschil maken in het energieniveau tijdens de fotoshoot. Ik raad altijd aan om voorafgaand aan de sessie een wandeling te maken.

Kan ik een sessie boeken met meerdere honden?

Dat kan zeker. Dit dien je aan te geven bij het vastleggen van de fotoshoot. In het reservatieformulier duid je de optie “extra hond” aan. Hiervoor wordt een supplement van 20 euro incl. BTW gevraagd. De enige voorwaarde hiervoor is dat het gaat over een hond binnen hetzelfde gezin (met hetzelfde baasje). Voor meerdere honden buiten het gezin wordt dit gezien als een andere (eventueel aansluitende) fotosessie.

Mag ik iemand meebrengen naar de fotoshoot?

Dit mag zeker. Voor een sessie met meerdere honden wordt dit zelfs ten zeerste aangeraden. Op die manier is er altijd iemand die de honden die even niet gefotografeerd worden te begeleiden.

Hoe boek ik een sessie?

Op de pagina “Fotoshoots” vind je de verschillende mogelijkheden terug. Door te klikken op de knop “Boek nu!” bij de fotoshoot van jouw keuze kan je een sessie inplannen.

Hoe bereid ik me voor op de fotoshoot?

Na het boeken van een sessie ontvang je een beknopt PDF document met enkele handige tips ter voorbereiding van de fotoshoot.

Hoe lang duurt een fotoshoot?

Dit hangt af van het type sessie. Kijk op de “Fotoshoot” pagina voor meer informatie.

Wordt er een aanbetaling gevraagd?

Bij het boeken van een sessie wordt gevraagd de sessieprijs van de fotoshoot te voldoen.

Wat als ik mijn afspraak moet verzetten?

Als je de afspraak dient te verzetten, laat het me dan zo snel mogelijk iets weten. Binnen 24 uur van de fotoshoot worden er extra kosten aangerekend.

In welke mate worden de foto's geretoucheerd?

Elke gekozen/aangekochte foto wordt tot in detail geretoucheerd. Hierbij wordt er gekeken naar de kleuren, saturatie en eventuele storende elementen in de foto.

Ik zoek een leuk cadeau voor een hondenliefhebber. Bied je ook cadeaubons aan?

Jazeker! Deze kan je makkelijk bestellen via de pagina “Cadeaubonnen” onder het menu “Fotoshoots”. Je kiest dan zelf de waarde en of deze wil afhalen of laten opsturen.

Zijn er foto's inbegrepen bij de fotoshoot?

Standaard zijn er een aantal digitale foto’s in web- en print resolutie inbegrepen. Het aantal is afhankelijk van het type fotoshoot. Meer details hierover kan je terugvinden op de “Fotoshoots” pagina.

Fotoshoots in de studio

Uit welke achtergrondkleuren kan ik kiezen?

Bekijk de achtergrondkleuren pagina om alle beschikbare kleuren te zien.  Laat het me gerust weten als je iets specifieks in gedachten hebt,  maar je het niet op deze pagina kan terugvinden.

Wat als ik een kleur achtergrond wil die ik niet op de "achtergronden" pagina vind?

Laat me weten welke kleur je zoekt en afhankelijk van de timing kan ik die voor de sessie aanschaffen tegen een meerprijs.

Wat als mijn hond zijn behoefte doet in de fotostudio?

Shit happens! Ik heb de nodige middelen ter plaatse om snel eventuele ongelukjes op te doeken.

Waar is de studio gevestigd?

Mijn fotostudio kan je vinden in het centrum van Arendonk, België. 

Outdoor fotoshoots

Wat als mijn hond niet van de lijn kan?

Geen enkel probleem! Tijdens een Outdoor Fotoshoot heb ik altijd een dunne showlijn bij. Deze is in de nabewerkingsfase van de foto’s makkelijk weg te werken zodat het lijkt alsof je hond gewoon los liep.

Worden er reiskosten in rekening gebracht?

Voor fotoshoots in de studio worden er geen reiskosten gerekend. In het geval van een sessie buiten in de natuur kiezen we in onderling overleg de locatie. De verplaatsingskosten zijn gratis tot 20 kilometer (heen + terug) te vertrekken vanuit Vosselaar. Vanaf de 20ste kilometer vraag ik 0,35 euro/km. 

Wat als het slecht weer is en we een outdoor sessie gepland hebben?

In België en Nederland kan het weer wel eens roet in het eten gooien. Dat is helaas een geval van overmacht. Dus als het weer slecht is, neem ik de ochtend ervoor contact met je op om te praten over het verzetten van de afspraak naar een beter tijdstip! Hiervoor worden in dit geval geen extra kosten aangerekend.

Waar vinden de outdoor fotoshoots plaats?

Ik sta open voor suggesties! Probeer bij het kiezen van een locatie er wel voor te zorgen dat je een niet al te drukke omgeving neemt. Een hond kan immers snel afgeleid zijn. Uiteraard kan ik ook enkele plekjes in de buurt van Turnhout aanraden. Op deze plaatsen kom ik regelmatig en hiervan weet ik dat het er niet te druk is, én ook dat er leuke settings voor mooie foto’s zijn.